Kilpailutapahtuma uudistuu

Taidon Superpäivässä marraskuun lopulla kilpailuja järjestävät seurat kaudella 2018 ja 2018 kokoontuivat yhteen ja pohtivat hyvän kilpailutapahtuman avainasioita. Kilpailutapahtumaa pohdittiin niin kilpailijan, tuomarin, toimitsijan, kilpailuja järjestävän seuran, junioreiden vanhempien sekä luonnollisesti yleisön näkökulmista. Kilpailujenjärjestämisessä on otettu viime vuosina käyttöön teknologiaa ja kilpailuja on pyritty lähettämään suoratoistona myös kotisohville. Tämä on luonnollisesti mullistanut kilpailutapahtumaa. Kilpailut antavat seuroille mahdollisuuden markkinoida toimintaa paikkakunnalla ja tehdä lajia tunnetuksi. Jokaisen kilpailuja järjestävän seuran tulisikin kääntää katseet myös salista ulospäin. Parempaa lajia markkinoivaa tilaisuutta saa hakea. Mm. seuraaviin toimenpiteisiin on syytä panostaa, toki seuran oman jäsenhankintasuunnitelman ja kohderyhmän mukaan:

Julisteet Koulut, kaupat, liikuntapaikat
Flyerit reppuposti, lähialuejakelu
Kilpailuesite Kisapaikalle jaettavaksi oman seuran tiedoin -> aikataulu esitteen väliin
Seuran/ liiton www-sivut Etusivulle tieto kilpailuista ja aikatauluista
Seuran/ liiton FB-sivut Kilpailun valmistelut, ennakkouutiset, fiilikset kisapaikalta
Stream Molemmilta alueelta + kihapp -grafiikka
Lehdistö Ennakkouutinen ja tulokset paikallislehteen (Kihappista saa suoraan)
Instagram Kuvia tapahtumasta #taido #martialarts
Lajikokeilut aikana ja jälkeen Syöttö alkavalle kurssille -> milloin pääsee aloittamaan/ kokeilemaan -> tieto esitteeseen + yht.tiedot.
Liikunnanopettajat Kutsu katsomoon ja mahdollisuus tilata lajikokeilu omalle koululle
Näytökset Onnistuuko ennen kisaa esim. lähikoululla? Iltapäiväkerholla?

 

Kilpailupäivän rakenne murroksessa, lisää lajeja ja suorituksia

Juniorisarjoissa aletaan yhä enemmän pyrkiä siihen, että kilpailijalla olisi mahdollisuus minimissään kahteen suoritukseen kussakin sarjassa. Tämä innostaa lähteä kilpailemaan, kun ei ole pelkoa siitä, että heti ensimmäisen suorituksen jälkeen tippuu pois. Nykyisiin kilpailusääntöihin on lisätty myös sarjoja ja lajeja, jotta mahdollisimman monella säilyisi into kilpailla. Junioreille ja sonen-sarjoihin on tullut mukaan myön joukkuelajit SM-kilpailuihin.

Kilpailupäivä on myös alkavalla kaudella murroksessa. Jotta tapahtuman markkinointi olisi helpompaa, voi kilpailupäivän jakaa esim. kolmeen osaan: Juniorit, sonen sarjat ja ranking-sarjat. Näin kilpailut eivät alakaan kaikilla samaan aikaan vaan kilpailupaikalle voi tulla, kun oma osa on alkamassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tässä mallissa ei tehdä yleistä nimenhuutoa, yleistä seiretsua eikä päätuomarin sanoja vaan kilpailija käyilmoittautumassa toimitsijapöydässä saapumisestaan.

Junioreita ja heidän vanhempiaan pyritään kilpailutapahtumassa palvelemaan entistä paremmin. Kilpailujärjestäjän tulee huolehtia kilpailujen nuorimmista osanottajista, koska he ovat ehkä ensimmäisissä kilpailuissaan. Kilpailutapahtuman tulee olla turvallinen ja mieluisa kokemus sekä junioreille, että heidän huoltajilleen.

Parhaiten tässä onnistutaan, kun kilpailujen järjestäjä varaa tapahtuman alkuun junnuvastaavan, jonka puoleen aikuiset ja lapset voivat kääntyä, jos tulee jotain kysyttävää. Kilpailutarvikelaatikossa junnuvastaavalle on oma oranssi liivi, jotta hänet on helppo tunnistaa ihmisjoukosta.

  • Juniorit vastaanotetaan ja huomioidaan heidän saapuessaan paikalle ja näytetään missä on pukuhuoneet ja mihin täytyy puvun vaihtamisen jälkeen tulla/ monelta
  • Junioreille ja huoltajille järjestetään oma pieni kilpailupalaveri ennen kuin kilpailut aloitetaan. Palaverissa kilpailuista ja tapahtumien etenemisestä kerrotaan.
  • Junioreiden yhteinen lämmittely voisi kuulua myös ohjelmaan.
  • Ennen radan alkua lasten on päästävä tutustumaan rataan ja harjoittelemaan.

Taido trick tracin jälkeen lapsia informoidaan siitä, että voi jäädä katsomaan/ lähteä kotiin/ kannustetaan seuraaviin kilpailuihin/ kiitetään osallistumisesta

Kilpailujärjestämisopas julkaistaan helmikuun 2018 aikana, oppaaseen on kirjattu nämä uudistukset ja parannukset sekä Kihappin lyhyt oppimäärä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *