Ohjaajien tehtävänä on tukea lapsen kasvua ja motorista kehittymistä sekä innostaa lapsia liikunnalliseen elämäntapaan taidoharjoittelun kautta. Taidoharjoitukset vahvistavat lapsen liikkuvaa minää, siellä luodaan onnistumisen kokemuksia, opetellaan sääntöjen noudattamista ja yhdessä harjoittelemista, vuorovaikutustaitoja sekä ryhmän osana olemista. Harjoittelun kautta opitaan muitakin elämässä tarvittavia taitoja kuten epäonnistumisen sietoa.
Turvallisuus on harjoittelussa ensiarvoisen tärkeää. Turvallisuus lähtee jokaisesta itsestään ja paras apuväline turvalliseen harjoitustapahtumaan on salikuri, joka on taidolle budolajina tyypillinen ominaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että taidosalilla eli dojolla kaikki kuuntelevat ohjaajaa, antavat kavereille treenirauhan ja yrittävät aina parhaansa. Pariharjoitteita tehdään aluksi pitkällä etäisyydellä, jotta vielä hiomaton tekniikka ei satuta vahingossakaan kaveria. Ihan pienimpien junioreiden kanssa ei harjoitella esimerkiksi ottelua ollenkaan. Taido on puolikontaktilaji, joten täysillä osumisen sijaan tavoite on oikeanlainen ajoitus ja tarkka tekniikka.
Salikuri voi sanana olla vieras tai pelottava, mutta se tarkoittaa lähinnä sitä, että kun salilla noudatetaan sääntöjä, harjoituksissa voidaan keskittyä harjoittelemaan uusia asioita, pitämään hauskaa ja hikoilemaan hyvässä seurassa.